Triade Negroamaro, Primitivo & Nero di Troia IGT Puglia

Triade Negroamaro, Primitivo & Nero di Troia IGT Puglia

Meer wijnen & info van Cantine Paololeo

Smaak omschrijving:
Een waaier aan Zuid-Italiaanse geuren: rijp zwart fruit en kruiden. De wijn is vol en zacht van smaak, u proeft rijpe zwarte kersen, pruimen, hints van chocolade, vanille en kaneel. De afdronk is vol, zacht, rond en kruidig, met een hintje zwarte peper. Heerlijk om van te genieten buiten de maaltijd om en in combinatie met stevige pasta's, rissoto's en (kruidige) vleesgerechten.
 
De provincie Puglia wordt ook wel de hak aan de Italiaanse laars genoemd. Deze zuidelijke provincie kent veel druivenrassen die door de Grieken en andere overheersers zijn geïntroduceerd. Het landschap van Puglia is voor het grootse deel vlak en kenmerkt zich door hete zomers, uitgestrekte korenvelden, olijfboom- & wijngaarden. Druivenrassen zoals primitivo, negroamaro, nero di troia, malvasia nera houden van de Pugliaanse warmte. De wijnen zijn dan ook donker van kleur, rijp, zwoel en vol van smaak, met kenmerkende Zuid-Italiaanse kruidigheid.

Triade verenigd het beste van Puglia in één wijn!
De wijn is een blend van drie verschillende Pugliaanse druivensoorten; 33% primitivo, 33% negroamaro & 33% nero di troia. De druiven worden met de hand geplukt en de drie druivenrassen worden apart vergist en vervolgens geblend. Hierna rijpt 50% van de wijn voor 12 maanden op eikenhouten vaten (barriques) van 225 liter.

Wat maakt Triade nu zo goed?
De wijn is zowel toegangelijk, zwoel, zacht, kruidig als fris van smaak. Met name dat laatse is zeer belangrijk. En last but not least is Triade, gezien de hoge kwaliteit, zeer betaalbaar. Kortom een hele lekkere en spannende wijn die het ontdekken meer dan waard is!
Maar al te vaak zijn Zuid-Italiaanse wijnen (over) rijp, alcoholish en log van smaak. Na één hoogstens twee glazen heb je er wel genoeg van. Niet van de Triade!

Pers
Winnaar van een gouden medaille tijdens de International Wine Challenge. Gezien de prijsklasse van de wijn een hele goede prestatie. De IWSC is een van de grootste en meest toonaangevende wijnproef competities ter wereld.
Artikelnummer 954808
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Puglia
Plaats Puglia
Wijnhuis Cantine Paololeo
Smaaktype soepel, aromatisch met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Negroamaro
Druif 2 Primitivo
Druif 3 Nero di Troia
% Druif 1 34
% Druif 2 33
% Druif 3 33
Houtgebruik Ja
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...