Hortus Garnacha Rosado (Biologisch-dynamisch, Demeter)

Hortus Garnacha Rosado (Biologisch-dynamisch, Demeter)

Smaak omschrijving:
Van iedere fles die we verkopen dragen we € 0,50 af aan Stichting Orange die fondsen werft voor Hortus.
Gemaakt van biologisch geteelde druiven volgens de Demeter voorschriften. Fruitige geur met daarin rijp rood fruit, bes en aardbei. Prettig droge smaak met daarin ook weer het rode fruit; bessen, aardbei en framboos. In de afdronk een vleugje kruidigheid. Dit is natuurlijk dé voorjaars- zomerwijn bij uitstek, zo als dorstlesser op het terras maar het is ook een verrassende begeleider van hapjes zoals tapa’s, zomerse salades, Mediterrane groenteschotels en lichte voorgerechten al dan niet met vis.
 
Alle drie de Hortus wijnen worden gemaakt van biologisch geteelde druiven en bereid volgende de Demeter richtlijnen. Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouw en voeding.

De bodega
Bodegas Navarrsotillo is een wijnbedrijf in de Rioja streek dat gespecialiseerd is in het maken van biodynamische wijnen uit Rioja en Navarra. Dit bijzondere wijnbedrijf maakt de 3 Hortus wijnen en deze zijn biologisch, vegan en Demeter gecertificeerd. Voor meer informatie kijkt u op: navarrsotillo.com
De broers Andrés en Ramón Serrano Arriezu behoren tot een familie met een lange traditie op het gebied van wijnbouw en wijnmaken. Het eigen bedrijf werd opgericht in 1995 door de broers Andrés en Ramón Serrano. In 1998 werd een nieuwe, ultramoderne wijnmakerij gebouwd

Het wijngebied Navarra.
De wijnstreek Navarra ligt in het Noordwest van Spanje en grenst met zijn zuidgrens aan Spanje’s beroemdste wijnstreek; Rioja. De wijngaarden van de gebroeders bevinden zich in de streek Ribera Alta de Navarra in het sub-gebied genaamd Val de Resa.

Wijngaarden en Bio-Dynamie
Andrés is verantwoordelijk voor de wijngaarden, de oorsprong van alle goede wijn. Hiervoor koos hij, vanaf het begin van dit avontuur enkele decennia geleden, voor biologisch-dynamische landbouw om een nog betere kwaliteit druiven te verkrijgen en om in harmonie met de natuur te werken . Dit heeft ertoe geleid dat momenteel alle wijngaarden in de Navarra-regio die ze bezitten, 35 ha, gecertificeerd zijn voor biologisch-dynamische landbouw met de Demeter ’s gecertificeerde biodynamische voorschriften.

Wijnmaken
Wordt gemaakt volgens de traditionele methode van ‘bloeden’, na een zeer korte inweking van druiven en sap, dit zorgt voor die mooie heldere roze kleur. Het rosé kleurige druivensap wordt op lage temperatuur vergist in roestvrij stalen tanks, om niets van de delicate fruitsmaken verloren te laten gaan, en duurt 6 tot 7 dagen. Voordat de wijn wordt gebotteld wordt deze geklaard (helder gemaakt) en licht gefilterd.
Artikelnummer 766900
Soort Rosé
Land Spanje
Gebied Navarra
Wijnhuis Aleavini
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Biologisch Ja
Vegan Ja
Druif 1 Garnacha
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2020
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...