Hortus Tempranillo (Biologisch-dynamisch, Demeter)

Hortus Tempranillo (Biologisch-dynamisch, Demeter)

Smaak omschrijving:
Van iedere fles die we verkopen dragen we € 0,50 af aan Stichting Orange die fondsen werft voor Hortus.
Gemaakt van biologisch geteelde druiven volgens de Demeter voorschriften. Stevige, fruitige geur met daarin donker fruit en kruiden. Soepele en volle smaak met daarin weer het donkere fruit; zwarte kersen, pruimen en zwarte bessen. In de afdronk aangename zachte tannines en Mediterrane kruiden. Heerlijke rode wijn om zo ‘los’ van de maaltijd te drinken maar ook zeker een uitstekende begeleider van gegrilde groentegerechten, rood vlees van de grill en pittige kazen.
 
Alle drie de Hortus wijnen worden gemaakt van biologisch geteelde druiven en bereid volgende de Demeter richtlijnen. Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouw en voeding.

De bodega
Bodegas Navarrsotillo is een wijnbedrijf in de Rioja streek dat gespecialiseerd is in het maken van biodynamische wijnen uit Rioja en Navarra. Dit bijzondere wijnbedrijf maakt de 3 Hortus wijnen en deze zijn biologisch, vegan en Demeter gecertificeerd. Voor meer informatie kijkt u op: navarrsotillo.com
De broers Andrés en Ramón Serrano Arriezu behoren tot een familie met een lange traditie op het gebied van wijnbouw en wijnmaken. Het eigen bedrijf werd opgericht in 1995 door de broers Andrés en Ramón Serrano. In 1998 werd een nieuwe, ultramoderne wijnmakerij gebouwd

Het wijngebied Navarra.
De wijnstreek Navarra ligt in het Noordwest van Spanje en grenst met zijn zuidgrens aan Spanje’s beroemdste wijnstreek; Rioja. De wijngaarden van de gebroeders bevinden zich in de streek Ribera Alta de Navarra in het sub-gebied genaamd Val de Resa.

Wijngaarden en Bio-Dynamie
Andrés is verantwoordelijk voor de wijngaarden, de oorsprong van alle goede wijn. Hiervoor koos hij, vanaf het begin van dit avontuur enkele decennia geleden, voor biologisch-dynamische landbouw om een nog betere kwaliteit druiven te verkrijgen en om in harmonie met de natuur te werken . Dit heeft ertoe geleid dat momenteel alle wijngaarden in de Navarra-regio die ze bezitten, 35 ha, gecertificeerd zijn voor biologisch-dynamische landbouw met de Demeter ’s gecertificeerde biodynamische voorschriften.

Wijnmaken
De Tempranillo druiventrossen worden bij aankomst in de wijnmaker streng geselecteerd, ontsteelt en licht gekneusd. Vervolgens vindt de vergisting plaats in roestvrijstalen tanks. Na de vergisting rust de wijn in roestvrij stalen tanks tot aan het moment van botteling. Voordat de wijn wordt gebotteld wordt deze geklaard (helder gemaakt) en licht gefilterd.
Artikelnummer 966900
Soort Rode wijn
Land Spanje
Gebied Navarra
Wijnhuis Aleavini
Smaaktype fruitig, soepel, aromatisch
Biologisch Ja
Vegan Ja
Druif 1 Tempranillo
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2019
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...