Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut Nani Rizzi

Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut Nani Rizzi

Meer wijnen & info van Nani Rizzi

Smaak omschrijving:
Heerlijk, vol, verleidelijk van smaak, met heerlijk zachte belletjes. Je proeft rijpe appel, peer, perzik en bloemenbloesem met een heerlijk fris zoetje in de afdronk. Als aperitief en bij diverse appetizers, voorgerechten op basis van: vis, groenten (salades, gegrild) en bij niet te zware (voor) gerechten op basis van vis, groenten en schaal- en schelpdieren.
 
Nani Rizzi, Prosseco, Italië

Het wijnhuis Nanni Rizzi ligt in het hart van de Valdobbiadene, het gebied waar de allerbeste Prosecco’s vandaan komen. Het gebied ligt in het Noordoosten van Italië, in de provincie Treviso, op ongeveer 1,5 uur rijden van de stad Venetië.

De geschiedenis van het wijnhuis Nanni Rizi gaat meer dan 100 jaar terug. Het bedrijf werd opgericht door Giovanni die de bijnaam ‘Nani Rizzi’ kreeg. Later werd het bedrijf overgenomen door zijn zoon Ergi, waarna het weer overgenomen werd door kleinzoon Denis Spagnol. Dennis leidt, samen met zijn drie dochters, met veel kennis en passie het bedrijf.

Het gebied Valdobbiadene
Het gebied Valdobbiadene is zonder twijfel een van allerbeste gebieden waar Prosecco gemaakt wordt. In de heuvels heerst een perfect klimaat waar Glera, dé druif voor Prosecco, zich al eeuwen thuis voelt. Dat het om een bijzonder gebied gaat werd in 2009 onderstreept door de Italiaanse overheid, die in dat jaar het gebied de DOCG-status verleende, de hoogste gebiedskwalificatie binnen de Italiaanse wijnwet. Daarom mag Nani Rizzi het predicaat Prosecco Superiore en DOCG (Denominazione de Origine Controllata et Garantita) voeren. Je hebt namelijk Prosecco (het overgrote deel buiten de Valdobbiadene) én Prosecco Superiore. Om Prosecco Superiore DOCG te mogen voeren moet er aan strenge regels worden voldaan, regels die gaan over: Het gebied waar de druiven vandaan moet komen (Conegliano Valdobbiadene), opbrengst per hectare, gebruikt druivenras (85% Glera), maximale hoeveelheid sap per 100 kg druiven (70l.), botteling in de provincie Treviso etc.
Artikelnummer 664303
Soort Mousserend
Land Italië
Gebied Veneto
Plaats Valdobbiadene DOCG
Wijnhuis Nani Rizzi
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Glera
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal NV
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...