Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Piersanti

Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Piersanti

Momenteel geen voorraad

Smaak omschrijving:
De wijn heeft een prachtige heldere gouden kleur met subtiel groene glans. De smaak is frisdroog met aroma's van appel, citroen, subtiele hints van anijs en in de afdronk het kenmerkende 'Verdicchio amandeltje'. De ideale aperitief wijn! Schenk'm bij; appetizers, frisse vis-, schaal- + schelpdiergerechten, gegrilde groenten, pasta gerechten met vis en salades.
 
Het familiebedrijf Piersanti is opgericht in 1955. Het bedrijf wordt geleid door de broers Giuliano & Ottavio Piersanti. Het uitgangspunt van de broers is wijnen maken met een onderscheidende prijs-kwaliteitverhouding. De wijnmakerij is uitgerust met moderne wijnmaak apparatuur, dit betekent veel roestvrijstalen tanks en alles blinkend schoon, allemaal om een zo hoog mogelijk kwaliteit wijnen te verkrijgen. Dat het gelukt is om wijnen van onderscheidende kwaliteit te maken, blijkt wel uit de vele onderscheidingen die ze door de jaren heen van de Italiaanse- en internationale wijnpers ontvangen hebben.

Het bedrijf is gevestigd in de provincie Marche, dit gebied ligt in centraal Italië en is te vinden tussen het centraal gelegen Apenijn gebergte en de Adriatische zee. Het is een wijnmaakgebied met een lange historie, Etrusken en Romeinen maakten al wijnen in dit gebied. Het gebied heeft een ideale omstandigheden voor wijnbouw; Wijngaarden op de hellingen, kalk/ klei rijke bodems, invloed van de Adriatische zee en de Apennijnen zorgen voor omstandigheden waarin de druivenstok zich thuisvoelt.

Deze Piersanti wijn is een zogenaamde 'Verdicchio dei Castelli di Jesi Riserva' dit betekend dat de wijn afkomstig is uit het hart van het verdicchio gebied. De naam verdicchio van de gelijknamige druif betekent 'kleine groene'. De naam de druif duidt op de kleur van de druiven en de subtiele hint groen in de kleur van de wijn.

Pers:
"Lip-smacking bargain". Jancis Robinson, juni 2014. Jancis Robinson is een van de meest gerespecteerde en deskundige wijnjournalistes ter wereld.
Artikelnummer 849300
Soort Witte wijn
Land Italië
Gebied Marche
Plaats Verdicchio Dei Castelli Di Jesi
Wijnhuis Casa Vinicola Piersanti
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Verdicchio
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2014
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...