Viña Cruz  Reserva

Viña Cruz Reserva

Meer wijnen & info van Viña Cruz

Smaak omschrijving:
Een heerlijke krachtige en soepele rode wijn, met een volle body en tonen van rijp donker fruit (bramen, zwarte bessen) met een aangename toets vanille en chocolade van de houtrijping. De wijn is nu perfect op dronk. Deze Spaanse wijn doet het goed bij verschillende vleesgerechten, stoofschotels en gerijpte kazen.
 
De wijnen van Viña Cruz zijn afkomstig en samengesteld uit verschillende regio's in Spanje. De wijnen zijn heerlijk fris, fruitig, soepel en toegankelijk.
Door het soepele en toegankelijke karakter van de wijnen zijn het ideale huiswijnen die een breed publiek aanspreken. Het zijn perfecte aperitief wijnen, om door te schenken bij borrelhapjes en niet te zware voor- en hoofdgerechten.

De druiven voor deze wijnen worden in de vroege ochtend geplukt om zoveel mogelijk frisheid te behouden. Aangekomen in de kelder worden de druiven direct verwerkt om maar niets van het fruitige karakter verloren te laten gaan. Vervolgens wordt de wijn op lage temperaturen vergist om zoveel mogelijk fris- & fruitigheid te verkrijgen. Vervolgens rijpt de wijn langere periode om extra body en smaak te krijgen.
Artikelnummer 956204
Soort Rode wijn
Land Spanje
Plaats Catalunya
Wijnhuis Viña Cruz
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 2 Syrah
Druif 3 Grenache
% Druif 1 50
% Druif 2 50
Houtgebruik Ja
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...