Viña Cruz Verdejo - Airén

Viña Cruz Verdejo - Airén

Meer wijnen & info van Viña Cruz

Smaak omschrijving:
Fris, droog, fruitig en zacht van smaak met smaken die doen denken aan citrus fruit, bloemenbloesem, rijpe appel en suiker meloen. Dit is een ideale huis- en aperitief wijn die een breed publiek aanspreekt. Om door te schenken bij diverse borrelhapjes, lichte- salades, tapas en visgerechten.
 
De wijnen van Viña Cruz zijn afkomstig en samengesteld uit verschillende regio's in Spanje. De wijnen zijn heerlijk fris, fruitig, soepel en toegankelijk.

Door het soepele en toegankelijke karakter van de wijnen zijn het ideale huiswijnen die een breed publiek aanspreken. Het zijn perfecte aperitief wijnen, om door te schenken bij borrelhapjes en niet te zware voor- en hoofdgerechten.

De druiven voor deze wijnen worden in de vroege ochtend geplukt om zoveel mogelijk frisheid te behouden. Aangekomen in de kelder worden de druiven direct verwerkt om maar niets van het fruitige karakter verloren te laten gaan. Vervolgens wordt de wijn op lage temperaturen vergist om zoveel mogelijk fris- & fruitigheid te verkrijgen. Vervolgens rijpt de wijn langere periode om extra body en smaak te krijgen.
Artikelnummer 856202
Soort Witte wijn
Land Spanje
Wijnhuis Viña Cruz
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Verdejo
Druif 2 Airén
% Druif 1 60
% Druif 2 40
Houtgebruik Nee
Jaartal 2020
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...