Viñedos de Páganos 'La Nieta'

Viñedos de Páganos 'La Nieta'

Smaak omschrijving:
Viñedos de Páganos 'La Nieta'
 
Bodega Viñedos de Páganos bevindt zich in de plaats Laguardia in het hart van het Rioja (Alavesa) gebied. De bodega is eigendom van de familie Eguren die sinds 1870 wijngaarden in Rioja bezit. De familie Eguren is een van meest vooraanstaande wijnmaak families in de Rioja, vanwege hun innovatieve karakter en hoge kwaliteit van de wijnen. Naast het huis Sierra Cantabria brent de familie verschillende wijnaard (terroir-) specifieke wijnen op de markt zoals Señorio de San Vicente, La Nieta en Viñedos de Paganos.

De Viñedos de Páganos wijn 'La Nieta' is de top Rioja wijn van de familie. De Tempranillo druiven voor 'La Nieta' zijn afkomstig van een 1,75 hectare grote wijngaard die in 1975 is aangeplant. De bodem is zeer arm, de wijnstokken moeten knokken om te overleven. Dit levert druiven van zeer hoge kwaliteit op. Die vervolgens streng worden geselecteerd, met de hand ontsteelt. Er wordt met zeer veel zorg en oog voor detail wijn gemaakt. Dit alles wordt gedaan om een zo puur mogelijk wijn, van de allerhoogste kwaliteit te krijgen. Na vinificatie rijpt de wijn 18 maanden op nieuwe eikenhouten vaten.

De naam van de wijn 'La Nieta' betekent kleindochter. De wijn werd voor het eerste gemaakt in hetzelfde jaar dat de familie Eguren's eerste kleindochter werd geboren.

Pers
"It's wild, mineral and unruly with incredible freshness,focus and palate length." Tim Atkin MW, Rioja Report 2015.
Artikelnummer 954313
Soort Rode wijn
Land Spanje
Plaats Rioja
Wijnhuis Viñedos de Páganos
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Tempranillo
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2013
Inhoud 0,75
Flessen per doos kist à 4
Kelderrestant Nee
Loading...