Vieira de Sousa Red Reserve

Vieira de Sousa Red Reserve

Meer wijnen & info van Vieira de Sousa

Smaak omschrijving:
2e plaats de Wine Professional Challenge 2019! Jury: " Verassend elegante Dourowijn". Vol, intens, krachtig, verfijnd, intrigerend en complex van smaak. De combinatie van rijpheid, frisheid, terroir, goed gedosseerd hout gebruik maken dit tot een fascinerende rode wijn. Rijp donker fruit, cranberry, laurier, zwarte peper en subtiele tonen vanille, tabak en chocolade door zeer vakkundige houtrijping. De afdronk is lang, krachtig en opvallend fris + finesse rijk. Heerlijk bij vlees-, wild-, grill- en barbecue gerechten uit de mediteranne keuken. Bij gerijpte kazen van de koe of het schaap.
 
De familie Vieira de Sousa maakt al tientallen jaren port wijnen. Deze werden verkocht aan de bekende (top) Port huizen o.a. Churchill’s, Taylors en Cockburn. Dit veranderde met de komst Luisa en haar zus Maria, de dochters van huidig eigenaar Antonio Vieira de Sousa. Zij wisten hun vader te overtuigen om de geweldige collectie portwijnen, die de familie in de loop van tientallen jaren had opgebouwd, onder eigen naam op de markt te brengen. In 2009 werden de eerste Vieira de Sousa wijnen gepresenteerd. Maria is verantwoordelijk voor de marketing en Luisa is als wijnmaakster / oenolooge verantwoordelijk voor zowel de wijngaarden als het maken van de witte-, rode- en Port wijnen.

De druiven voor de rode- en witte wijnen zijn net als voor de Port wijnen afkomstig van eigen wijngaarden. De wijngaarden van Vieira de Sousa staan vol met oude wijnstokken en liggen op bijzondere locaties (terroirs). Oude wijnstokken in combinatie met wijngaarden op top locaties geeft een van nature lagere opbrengst per wijnstok. Dit zorgt voor druiven van top kwaliteit. Bovendien staat de Douro vol met super interessante, streekeigen druivenrassen zoals: Viosinho, Rabigato, Gouvei (witte druiven) en Tinta Roriz, Tinta Amarela, Touriga- & Franca Nacional en Tinta Barroca (blauwe druiven).

Tel daarbij het ontegenzeggelijk talent van Luisa als wijnmaakster en je krijgt wijnen die bol staan van het fruit, finesse, verfijning, met een opvallende frisheid in relatie tot het hete klimaat van de Douo. Het geheim van de frisheid? Topwijngaarden, oude stokken en unieke druivenrassen die zich thuisvoelen in het hete klimaat van de Douro streek, lage opbrengsten en heel goed wijnmaken!

Red Reserve
De druiven Touriga Nacional en Touriga Franca afkomstig van quinta da Aqua Alta. Een quinta die beroemd is vanwege de hoge kwaliteit druiven. De druiven zijn afkomstig van op het oosten gelegen wijngaarden. Deze oostelijke ligging zorgt ervoor dat de wijnstokken slechts een beperkt deel van de dag in de volle zon staan en zo hun fruitigheid en natuurlijke zuurgraad behouden. Deze wijn heeft na vinificatie / wijnmaken enkele maanden op (Franse) eikenhouten vaten gerijpt.
Artikelnummer 959501
Soort Rode wijn
Land Portugal
Gebied Douro
Wijnhuis Vieira de Sousa
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Touriga Franca
Druif 2 Touriga Nacional
Druif 3 Touriga Nacional
Druif 4 Tinta Barocca
% Druif 1 85
% Druif 2 15
Houtgebruik Ja
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...