Le Vigneron Catalan Rosé IGP OC

Le Vigneron Catalan Rosé IGP OC

Smaak omschrijving:
Onze 'petit Côtes de Provence' rosé. Want in smaak en stijl vrijwel hetzelfde als zijn beroemde broertjes en zusjes uit de Provence. Een droge, fruitige en sappige rosé. Je proeft frisse tonen van framboosjes, aardbei en lichte kruidigheid die de Zuid-Franse afkomst van deze wijn verraadt. Een allemansvriend die geschonken kan worden als aperitief, bij borrelhapjes, salades, zonnige voor- & hoofdgerechten.
 
Vignerons Catalans is een van de beste wijncoöperaties van Zuid-Frankrijk met meer dan 2500 aangesloten wijnboeren en rond de 10.000 hectare aan wijngaarden. Het zonnige, droge klimaat van de Roussillon zorgt ervoor dat de druiven optimaal rijp worden en op duurzame wijze verbouwd kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat wijnmakers van Vignerons Catalans kunnen kiezen uit een grote verscheidenheid aan druiven om de lekkerste wijnen te maken.

Het bedrijf is gevestigd in de Roussillon streek een van de zuidelijkst gelegen wijngebieden in Frankrijk. Het gebied wordt begrenst door de Pyreneeën in het zuiden en de Corbières in het noord westen.
De wijnmakerij van Catalans is voorzien van de modernste wijnmaak apparatuur waardoor er heerlijke wijnen van top kwaliteit worden gemaakt.

Onze serie wijnen van Vignerons Catalans zijn ideale huiswijnen, heerlijk om zo 'los' een glas van te drinken en perfect in combinatie met veel verschillende gerechten, borrelhapjes appetizers en salades.
Artikelnummer 754500
Soort Rosé
Land Frankrijk
Gebied Vin de Pays d'Oc
Wijnhuis Vignerons Catalans
Smaaktype fruitig, soepel, aromatisch
Vegan Nee
Druif 1 Grenache Gris
Druif 2 Grenache Noir
Druif 3 Syrah / Shiraz
Druif 4 Macabeu - Cinsault
% Druif 1 25
% Druif 2 35
% Druif 3 15
% Druif 4 25
Houtgebruik Nee
Jaartal 2020
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...