Le Vigneron Catalan Rouge IGP Oc

Le Vigneron Catalan Rouge IGP Oc

Smaak omschrijving:
Vol, rond, zacht en toegankelijk van smaak, een echte allemansvriend. Een wijn waarin u rijp donker fruit proeft zoals: bramen, pruimen. De lichte kruidigheid verraadt de Zuid-Franse afkomst van deze wijn. De perfecte huiswijn om te schenken als aperitief, bij borrelhapjes, voor-, hoofdgerechten en kazen.
 
Vignerons Catalans is een van de beste wijncoöperaties van Zuid-Frankrijk met meer dan 2500 aangesloten wijnboeren en rond de 10.000 hectare aan wijngaarden. Het zonnige, droge klimaat van de Roussillon zorgt ervoor dat de druiven optimaal rijp worden en op duurzame wijze verbouwd kunnen worden. Dit zorgt ervoor dat wijnmakers van Vignerons Catalans kunnen kiezen uit een grote verscheidenheid aan druiven om de lekkerste wijnen te maken.

Het bedrijf is gevestigd in de Roussillon streek een van de zuidelijkst gelegen wijngebieden in Frankrijk. Het gebied wordt begrenst door de Pyreneeën in het zuiden en de Corbières in het noord westen.
De wijnmakerij van Catalans is voorzien van de modernste wijnmaak apparatuur waardoor er heerlijke wijnen van top kwaliteit worden gemaakt.

Onze serie wijnen van Vignerons Catalans zijn ideale huiswijnen, heerlijk om zo 'los' een glas van te drinken en perfect in combinatie met veel verschillende gerechten, borrelhapjes appetizers en salades.
Artikelnummer 954500
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Vin de Pays d'Oc
Wijnhuis Vignerons Catalans
Smaaktype fruitig, soepel, aromatisch
Vegan Nee
Druif 1 Carignan
Druif 2 Grenache
Druif 3 Merlot
% Druif 1 50
% Druif 2 40
% Druif 3 10
Houtgebruik Nee
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...