Vigno, Viña Morandé

Vigno, Viña Morandé

Meer wijnen & info van Viña Morandé

Smaak omschrijving:
Krachtige volle wijn met veel rijp zwart fruit zoals bramen en pruimen. Maar ook kruidige en aardse tonen met hints van koffie en vanille door de rijping op eikenhouten De wijn lange, krachtige afdronk. Kanjer van een wijn! Te schenken bij gestoofde, gebakken of gegrilde vlees- of wild gerechten en gerijpte harde kazen van de koe of het schaap.
 
Viña Morandé - Pioneering Spirit

VIGNO
Vigno, met de G van Carignan, is de naam van de nieuwste Morandé wijn gemaakt van het druivenras Carignan aangevuld met een kleine hoeveelheid Syrah en Chardonnay en houtrijping van 26 maanden op nieuw Amerikaanse eikenhouten vaten. Vigno is onderdeel van de Vignadores de Carignan groep, een appelatie in het droge Maule gebied. Deze groep heeft als doel om de oude (niet geirigeerde) Carignan wijnstokken te behouden en de wijnen die hiervan gemaakt worden te promoten.

Viña Morandé is een pionier binnen de Chileense wijnbouw. Pablo Morandé , die het bedrijf in 1996 oprichtte, is een van de 'godfathers' van de moderne Chileense wijnbouw.
Begin jaren '80 pionierde hij in de Casablanca Valley door hier als eerste wijngaarden aan te planten. Hij werd door iedereen voor gek verklaard! Het zou er veel te koud zijn om druiven te verbouwen! Inmiddels is het een van de belangrijkste wijnbouwgebieden van Chili.

Morandé's wijnmaker Ricardo Baettig kent zijn klassiekers. Hij heeft vijf jaar als wijnmaakconsultant voor verschillende wijnbedrijven in Italië gewerkt. En die Europese jaren proef je in zijn wijnen terug. Zijn wijnmaakstijl is gericht op: Finesse, elegantie, terroir en goed gedoseerd houtgebruik. Onder leiding van Ricardo introduceerde Morandé als een van de eersten in Chili, foudres - grote eikenhouten vaten en betonnen eieren voor het vergisten en rijpen van de wijnen.
Bovendien waren ze er als een van de eersten bij om het 'vergeten' wijngebied Maule opnieuw op de kaart te zetten. Via Pablo Morandé's contacten worden er druiven gekocht van de mooiste en oudste wijngaarden in het gebied. En 'last but not least' liep Morandé ook voorop als het gaat om duurzaamheid. Als eerste wijnbedrijf in Chili werden ze hiervoor gecertificeerd.

Naast al dit geweldige pionierswerk houden wij ook van de Morandé wijnen vanwege de goede prijs- kwaliteitsverhouding. De hoge kwaliteit blijkt ook uit de lovende pers recensies die de wijnen door de jaren heen hebben ontvangen.

Duurzaamheid: 'Certified Sustainable Wine of Chile'
Viña Morandé heeft hiervoor moeten voldoen aan een aantal strenge criteria op het gebied van: Wijngaarden, wijnmakerij en de gemeenschap (leveranciers, werknemers, overheid). De certificering is een gevolg van het bedrijfsbeleid om zo duurzaam mogelijk te werken.

Pers
Pablo Morandé is diverse malen onderscheiden als wijnmaker en (kwaliteits) pionier binnen de Chileense wijnbranche.
De wijnen ontvingen de afgelopen jaren lovende scores in verschillende wijnmagazines en van critici. Zoals Robert Parker's Wine Advocate, Perswijn, Wine Spectator.

91 van de 100 punten, Robert Parker's Wine advocate, december 2012. Robert Parker is 's werelds meest invloedrijke wijnschrijver.
"The 2009 Vigno Carignan is a blend of 69% Carignan, 26% Syrah and 5% Chardonnay and undergoes extended post-fermentation pellicular maceration. It offers an intense, floral bouquet with crushed violets, blood orange and kirsch that is well defined and “airy.” The palate is medium-bodied with smooth, silky tannins, a seamless Carignan with creme de cassis and blueberry notes that lead to a luxurious finish. This is seductive, even if it is missing personality that will hopefully develop with bottle age. Drink now-2018".

Winaar van een zilveren medaille International Wine & Spirit competition 2012 en gekwalificeerd als 'outstanding'. International Wine & Spirit is een van de grootste proefconcoursen ter wereld.
Artikelnummer 909028
Soort Rode wijn
Land Chili
Plaats Maule Valley
Wijnhuis Viña Morandé
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Carignan
Druif 2 Syrah / Shiraz
Druif 3 Chardonnay
% Druif 1 79
% Druif 2 17
% Druif 3 4
Houtgebruik Ja
Jaartal 2009
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Ja
Loading...