Villa de Corullon Bierzo Descendientes de J Palacios

Villa de Corullon Bierzo Descendientes de J Palacios

Smaak omschrijving:
Villa de Corullon Bierzo Descendientes de J Palacios
 
lvaro Palacios: vernieuwer, innovator & visionair
Alvaro stamt uit een geslacht van wijnmakers met als thuisbasis Rioja. Hij studeerde in Bordeaux en raakte door een stage op château Petrus geïnspireerd door, wat hij zelf noemt, "de magie van de grand crus". Alvaro wordt inmiddels tot één van de beste wijnmakers van Spanje gerekend. Hij vestigde zijn reputatie met zijn wijnen uit Priorat, een wijngebied 160 km zuidwestelijk van Barcelona. Zijn bekendste wijn uit dit gebied is de L' ermita, die wordt gezien als een van de beste rode wijnen die er in Spanje gemaakt wordt.

Bierzo
Bierzo is een Denominación de Origen in het noordwesten van de provincie Castilla y Leon. In 1998 vestigde hij zich samen met zijn neef Ricardo Perez in het (herontdekte) wijngebied Bierzo. In dit gebied vond hij wijngaarden met oude stokken en maakt hij wijnen van de lokale mencia druif.
De wijngaarden worden volgens biologisch- en/ of dynamische principes bewerkt, dit alles om zo goed mogelijke druiven en wijn te verkrijgen met een zo natuurlijk mogelijk karakter, van wijnstokken die 40 tot 90 jaar oud zijn. Dit levert wijnen op van grote klasse, finesse, kracht en elegantie, die met recht tot de allerbeste van het gebied worden gerekend.

Pers
“Alvaro Palacios is, without question, a true winemaking star, both in Spain and globally”. Robert Parker’s Wine Advocate.

93 van de 100 punten Robert Parker's Wine Advocate. Robert Parker is 's werelds meest invloedrijke wijnjournalist.
"The 2011 Corullon jumps from the glass in an explosion of violets, ripe peaches and acid strawberry, the fruit darker, a touch riper, with some organic nots of humus and peat, even mushroom. You can drink it now to enjoy the exuberant, exotic profile of the wine or let it rest for three years to enjoy later. It has superb precision and length. Corullon also benefits form blending different vineyards. Drink 2016 -2026".
Artikelnummer 941904
Soort Rode wijn
Land Spanje
Plaats Bierzo D.o.
Wijnhuis Descendientes de J Palacios
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Mencia
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2011
Inhoud 0,75
Flessen per doos kist à 12
Kelderrestant Ja
Loading...