Viña Morandé | Cassablanca Valley | Chili

Viña Morandé | Cassablanca Valley | Chili

 

Pablo Morandé is één van de grondleggers van de moderne Chileense wijnbouw. In dienst, als wijnmaker bij Concha Y Torro ontdekte hij de Casa Blanca Valley, ten noorden van de hoofdstad Santiago als zeer interessant wijngebied. Pablo Morandé plantte hier als allereerste druivenstokken aan. 

In dit gebied stichtte hij in 1996, samen met een groep vrienden, Vinã Morandé. In korte tijd groeide Vinã Morandé uit tot één van de meest toonaangevende wijnbedrijven van Chili. Pablo Morandé is nog altijd als adviseur bij het bedrijf betrokken. 
Het meest opvallende van de wijnen die Morandé maakt is de bijzonder gunstige prijs- kwaliteitsverhouding; iedere wijn biedt geweldig veel kwaliteit voor een zeer gunstige prijs. Niet voor niets werd de Pionero Merlot in Chili onderscheiden als wijn van het decennium vanwege de hoge kwaliteit voor een zeer betaalbare prijs! 

Duurzaamheid:'Certified sutainable wine of Chile' 
Viña Morandé is zeer trots omdat het als eerste wijnbedrijf in Chili de duurzaamheids code 'Certified sutainable wine of Chile' heeft weten te behalen. Viña Morandé heeft hiervoor moeten voldoen aan een aantal strenge criteria op het gebied van: Wijngaarden, wijnmakerij en de gemeenschap (leveranciers, werknemers, overheid). De certificering is een gevolg van het bedrijfsbeleid om zo duurzaam mogelijk te werken. 

Pers 
Wine and Spirits magazine: Winery of the year 1999, 2004 & 2008 
Pablo Morandé werd diverse malen onderscheiden als wijnmaker en (kwaliteits) pionier binnen de Chilleense wijnbranche. 

Loading...