Vincent Girardin | Bourgogne | Frankrijk

Vincent Girardin | Bourgogne | Frankrijk

De wijnen van Vincent Girardin horen bij de beste in de Bourgogne. Het onderkomen in Meursault straalt perfectie en vakmanschap uit. 6000 m2 groot en geheel geklimatiseerde cuverie is gebouwd in een eigentijdse stijl met elementen van de traditionele 'bourguignon' bouwstijl. Ook binnen dit fraaie gebouw gaan nieuwe technieken en traditioneel vakmanschap hand in hand. 

De fustenkelder in imposant en hier rijpen alléén de premier en grand cru's. Keldermeester Eric Germain maakt alle wijnen, voor een groot deel van druiven van eigen wijngaarden hetgeen hij aanvult met gekochte druiven. Deze gekochte druiven ondergaan een zeer strenge selectie en de boer die deze druiven oogst wordt tevoren exact verteld hoe hij zijn wijngaard dient te onderhouden. Wanneer de boer zich niet houdt aan de voorschriften die het huis Girardin hem oplegt, worden de druiven niet afgenomen. Op deze wijze bereikt Girardin een constant hoog- en homogeen kwaliteitsniveau.

Pers
"Reputations once formed, are hard to shake, and one of my recurring professional challenges is to attempt to change them. Times passes, personell move on and approches evolve; but stereotyps persist. So all I can do is repeat that the wines produced under the Vincent Girardin label today are superb and that I'm happy to have some in my own cellar. When Girardin's expanding holding became too much to handle, Eric Germain- brother of Jean Francois Germain, who presides over Meursault reference point Domaine Henri Germain -was brought into supervise winemaking in 2002. Germain as he puts it, harbored the ambition "to make not merley good wine but instead great wine and also that could age. Wines that were once oaky and somewhat exaggerated are now taut, incisive and beautifully differentiated by site. There is much more attention to detail in the vineyards-fully 21 hectares which are now owned-and they are increasingly being converted to biodynamic farming. Elevage is longer. And Germain uses less new oak and little battonage. So, this is now a very serious source for high quality white Burgundy, and the reflex to dismis thisproducer as "commercial' is entirely misplaced". 
February 2020 Week 2, The Wine Advocate's William Kelley, Bourgogne schrijver voor Robert Parker Wine Advocate. William maakt zelf wijn in Bourgogne en Amerika. En woont het grootste deel van het jaar in de Bourgogne. 

Door het toonaangevende Franse wijn magazine La Revue Du Vin De France geselecteerd bij de 50 beste wijndomeinen van de Bourgogne! De Bourgogne telt ±3000 wijndomeinen.

Artikel 1 tot 18 van totaal 44
   
Loading...