Vindius Dona Blanco & Godello Blanco Bierzo

Vindius Dona Blanco & Godello Blanco Bierzo

Momenteel geen voorraad

Smaak omschrijving:
Fris droog van smaak. U proeft frisse, fruitige, sappige tonen van peer, rijpe gele appel, perzik en citrus. Heerlijk als aperitief wijn en veelzijdige begeleider van frisse salades, witvlees, vis-, schaal & schelpdier gerechten.
 
In 1879 reeds werden door Vinos del Bierzo, die onze Vinidus wijnen maken, de eerste wijnen gemaakt. Daarmee is het niet alleen het oudste nog altijd actieve wijnhuis in de wijnstreek Bierzo maar tevens één van de oudste in heel Spanje.

De basis werd in de 19e eeuw gelegd door Antonio Guerra. Deze voormalige apotheker werd later bekend als een visionair die zijn tijd ver vooruit was en het wijn maken in de Bierzo streek begreep als geen ander. Hij bracht de streek vernieuwende wijnbouwtechnieken die beter pasten bij de oude wijngaarden gelegen langs de pelgrimsroute, op weg naar Santiago de Compostela.

Bierzo is een Denominación de Origen (DO) in het noordwesten van Spanje in de provincie Castilla y Leon. Onder invloed van wijnmakers als Raul Perez en Alvaro Palacios is het gebied de laatste 10 jaar een gevestige naam geworden in Spanje en daarbuiten. Het geldt als een van de meest interessante wijngebieden van Spanje, vol oorspronkelijke druivenrassen, oude wijnstokken en heerlijke wijnen.

Het overgrote deel van de wijngaarden in Bierzo is aangeplant met het druivenras Mencia voor de rode wijnen en Doña Blanca, Godello, Palomino en Malvasia voor de witte wijnen. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken ligt boven de 50 jaar. Deze oude wijnstokken geven lagere opbrengsten en druiven die geconcentreerder van smaak zijn waarmee heerlijke, verleidelijke wijnen worden gemaakt.
Artikelnummer 855800
Soort Witte wijn
Land Spanje
Plaats Bierzo D.o.
Wijnhuis Bodegas Vindius
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Dona Blanco
Druif 2 Godello
% Druif 1 50
% Druif 2 50
Houtgebruik Nee
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...