Vindius Mencia Roble Bierzo

Vindius Mencia Roble Bierzo

Smaak omschrijving:
Vol, rond en fris van smaak met aroma's van zwarte kersen, bosbes, bramen, rijpe frambozen en aardbeien. Maar ook licht kruidig en een tikje aards. In de lange fruitige, volle en kruidige afdronk, proeft u een hint vanille door de rijping op eikenhouten vaten. Wat een kanjer van een wijn!
Heerlijk bij lamsvlees, vlees van de grill en stoofschotels, rissoto's en gerijpte harde kazen. Maar ook heel lekker om 'los' van de maaltijd te drinken.
 
In 1879 reeds werden door Vinos del Bierzo, die onze Vinidus wijnen maken, de eerste wijnen gemaakt. Daarmee is het niet alleen het oudste nog altijd actieve wijnhuis in de wijnstreek Bierzo maar tevens één van de oudste in heel Spanje.

De basis werd in de 19e eeuw gelegd door Antonio Guerra. Deze voormalige apotheker werd later bekend als een visionair die zijn tijd ver vooruit was en het wijn maken in de Bierzo streek begreep als geen ander. Hij bracht de streek vernieuwende wijnbouwtechnieken die beter pasten bij de oude wijngaarden gelegen langs de pelgrimsroute, op weg naar Santiago de Compostela.

Bierzo is een Denominación de Origen (DO) in het noordwesten van Spanje in de provincie Castilla y Leon. Onder invloed van wijnmakers als Raul Perez en Alvaro Palacios is het gebied de laatste 10 jaar een gevestige naam geworden in Spanje en daarbuiten. Het geldt als een van de meest interessante wijngebieden van Spanje, vol oorspronkelijke druivenrassen, oude wijnstokken en heerlijke wijnen.

Het overgrote deel van de wijngaarden in Bierzo is aangeplant met het druivenras Mencia voor de rode wijnen en Doña Blanca, Godello, Palomino en Malvasia voor de witte wijnen. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken ligt boven de 50 jaar. Deze oude wijnstokken geven lagere opbrengsten en druiven die geconcentreerder van smaak zijn waarmee heerlijke, verleidelijke wijnen worden gemaakt.
Artikelnummer 955801
Soort Rode wijn
Land Spanje
Plaats Bierzo D.o.
Wijnhuis Bodegas Vindius
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Mencia
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2014
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...