Vindius Mencia Tinto Bierzo

Vindius Mencia Tinto Bierzo

Smaak omschrijving:
Een veel geschonken en gedronken wijn in Spaanse tapasbars vanwege z'n soepele, fruitige karakter. Een wijn die goed samengaat met diverse hapjes, vlees-, pasta-, en groentegerechten. En heerlijk is om 'los' per glas te drinken. Een echte Spaanse allemansvriend.
 
In 1879 reeds werden door Vinos del Bierzo, die onze Vinidus wijnen maken, de eerste wijnen gemaakt. Daarmee is het niet alleen het oudste nog altijd actieve wijnhuis in de wijnstreek Bierzo maar tevens één van de oudste in heel Spanje.

De basis werd in de 19e eeuw gelegd door Antonio Guerra. Deze voormalige apotheker werd later bekend als een visionair die zijn tijd ver vooruit was en het wijn maken in de Bierzo streek begreep als geen ander. Hij bracht de streek vernieuwende wijnbouwtechnieken die beter pasten bij de oude wijngaarden gelegen langs de pelgrimsroute, op weg naar Santiago de Compostela.

Bierzo is een Denominación de Origen (DO) in het noordwesten van Spanje in de provincie Castilla y Leon. Onder invloed van wijnmakers als Raul Perez en Alvaro Palacios is het gebied de laatste 10 jaar een gevestige naam geworden in Spanje en daarbuiten. Het geldt als een van de meest interessante wijngebieden van Spanje, vol oorspronkelijke druivenrassen, oude wijnstokken en heerlijke wijnen.

Het overgrote deel van de wijngaarden in Bierzo is aangeplant met het druivenras Mencia voor de rode wijnen en Doña Blanca, Godello, Palomino en Malvasia voor de witte wijnen. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken ligt boven de 50 jaar. Deze oude wijnstokken geven lagere opbrengsten en druiven die geconcentreerder van smaak zijn waarmee heerlijke, verleidelijke wijnen worden gemaakt.
Artikelnummer 955800
Soort Rode wijn
Land Spanje
Plaats Bierzo D.o.
Wijnhuis Bodegas Vindius
Smaaktype fruitig, soepel, aromatisch
Vegan Nee
Druif 1 Mencia
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...