Volnay 1er Cru' Les Santenots' Girardin

Volnay 1er Cru' Les Santenots' Girardin

Meer wijnen & info van Vincent Girardin

Smaak omschrijving:
Elegante top Bourgogne in optima forma. Verfijnd, mineraal, perfect in balans met een sublieme Volnay terroir expressie.
Te schenken bij niet te zware (sauzen, garnituren) vlees-, wild- en gevogelte gerechten.
 
De wijnen van het wijnhuis Vincent Girardin horen bij de beste in de Bourgogne. Het onderkomen in Meursault straalt perfectie en vakmanschap uit. 6000 m2 groot en geheel geklimatiseerde cuverie is gebouwd in een eigentijdse stijl met elementen van de traditionele 'bourguignon' bouwstijl. Ook binnen dit fraaie gebouw gaan nieuwe technieken en traditioneel vakmanschap hand in hand.

Keldermeest Eric Germain maakt alle wijnen, voor een groot deel van druiven van eigen wijngaarden hetgeen hij aanvult met gekochte druiven. Deze gekochte druiven ondergaan een zeer strenge selectie en de boer die deze druiven oogst wordt tevoren exact verteld hoe hij zijn wijngaard dient te onderhouden. Wanneer de boer zich niet houdt aan de voorschriften die het huis Girardin hem oplegt, worden de druiven niet afgenomen. Op deze wijze bereikt Girardin een constant hoog- en homogeen kwaliteitsniveau.
Artikelnummer 992457
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Bourgogne
Plaats Volnay
Wijnhuis Vincent Girardin
Smaaktype Elegant, gelaagd, verfijnd
Druif 1 Pinot Noir
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2013
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...