Vuurberg Cap Classique

Vuurberg Cap Classique

Momenteel geen voorraad Meer wijnen & info van Vuurberg Wine Estate

Smaak omschrijving:
Wat kan wijnmaker Donovan Rall eigenlijk niet? Dat vroegen wij ons af naar het drinken van de deze top bubbel. Want als wijnmaker van top kwaliteit witte- en rode wijnen ligt zijn focus niet direct op met maken van mousserende wijnen. Maar ook voor het maken van top kwaliteit mousserende wijn draait Donovan zijn hand niet om.
 
De hellingen op de Helshoogte, een bergpas tussen Stellenbosch en de Franschhoek vallei, zijn zeer geschikt voor het verbouwen van druiven voor kwaliteitswijn. Het Zuid Afrikaanse klimaat is zeer geschikt voor wijnbouw. De zon schijnt er volop, er is geen zware industrie, er zijn meer dan voldoende hellingen die een uitstekende ondergrond bezitten en de invloed van de Atlantische en Indische Oceaan zorgt voor een goed evenwicht tussen warmte en afkoeling.

Jan van Riebeeck plantte in de 17e eeuw al de eerste wijnstokken in Zuid Afrika dus kunnen we spreken van een eeuwenoude traditie. Naast het feit dat eeuwenoude wijnbedrijven een belangrijk deel van productie voor hun rekening nemen, zijn er de laatste jaren veel,vooral kleine, kwaliteitsgerichte, wijnbedrijfjes gestart. Als voorbeeld nemen we de Nederlandse avonturier Sebastiaan Klaassen die enkele jaren geleden op de Helshoogte een paar hectaren wijngaard kocht en daar nu een kostelijke wijn maakt: Vuurberg.

Wijnmaker van de Vuurberg wijnen is Donovan Rall. Sinds zijn komst is de kwaliteit van Vuurberg nog verder toegenomen. Donovan is oenoloog en werkte na zijn studie korte tijd samen met een van Zuid-Afrika’s beste wijnmakers: Eben Sadie. Deze adviseerde Donovan om werkervaring op te doen in vooraanstaande Europese wijngebieden. Dit om zijn wijnkennis en wijnmaak vaardigheden verder te vergroten. Donovan wordt inmiddels gerekend tot de groep beste wijnmakers van Zuid-Afrika.

Pers
Robert Parker's Wine Advocate, november 2014:
"Since 2010, winemaker Donovan Rall has been making some outstanding wines at Vuurberg. Both the white and red are strongly recommended, demonstrating just what Stellenbosch (occasionally with the assistance of fruit from Swartland) can do in the right hands". Robert Parker is 's werelds meest invloedrijke wijnschrijver.
Artikelnummer 696200
Soort Mousserend
Land Zuid Afrika
Gebied Stellenbosch
Wijnhuis Vuurberg Wine Estate
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Chardonnay
Druif 2 Pinot Noir
% Druif 1 50
% Druif 2 50
Houtgebruik Nee
Jaartal 2011
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...