Vuurberg Reserve Red Magnum

Vuurberg Reserve Red Magnum

Momenteel geen voorraad Meer wijnen & info van Vuurberg Wine Estate

Smaak omschrijving:
Een fraai donkergekleurde rode wijn met veel rijp rood en zwart fruit. In de neus is vooral het karakteristieke zwarte bessenfruit te ruiken en in de smaak komt dit mooi terug in harmonie met het romige vanille van eikenhoutrijping. Een heerlijke rode wijn die fantastisch smaakt bij stevig rood vlees van de grill en bij krachtige wildgerechten.
Om deze wijn optimaal tot zijn recht te laten komen, adviseren wij om deze minimaal 1 uur voor serveren te karaferen.
 
De hellingen op de Helshoogte, een bergpas tussen Stellenbosch en de Franschhoek vallei, zijn zeer geschikt voor het verbouwen van druiven voor kwaliteitswijn. Het Zuid Afrikaanse klimaat is zeer geschikt voor wijnbouw. De zon schijnt er volop, er is geen zware industrie, er zijn meer dan voldoende hellingen die een uitstekende ondergrond bezitten en de invloed van de Atlantische en Indische Oceaan zorgt voor een goed evenwicht tussen warmte en afkoeling.

Jan van Riebeeck plantte in de 17e eeuw al de eerste wijnstokken in Zuid Afrika dus kunnen we spreken van een eeuwenoude traditie. Naast het feit dat eeuwenoude wijnbedrijven een belangrijk deel van productie voor hun rekening nemen, zijn er de laatste jaren veel,vooral kleine, kwaliteitsgerichte, wijnbedrijfjes gestart. Als voorbeeld nemen we de Nederlandse avonturier Sebastiaan Klaassen die enkele jaren geleden op de Helshoogte een paar hectaren wijngaard kocht en daar nu een kostelijke wijn maakt: Vuurberg.

Wijnmaker van de Vuurberg wijnen is Donovan Rall. Sinds zijn komst is de kwaliteit van Vuurberg nog verder toegenomen. Donovan is oenoloog en werkte na zijn studie korte tijd samen met een van Zuid-Afrika’s beste wijnmakers: Eben Sadie. Deze adviseerde Donovan om werkervaring op te doen in vooraanstaande Europese wijngebieden. Dit om zijn wijnkennis en wijnmaak vaardigheden verder te vergroten. Donovan wordt inmiddels gerekend tot de groep beste wijnmakers van Zuid-Afrika.
Artikelnummer 996210
Soort Rode wijn
Land Zuid Afrika
Gebied Stellenbosch
Wijnhuis Vuurberg Wine Estate
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Druif 1 Petit Verdot
Druif 2 Malbec
Druif 3 Merlot
Druif 4 Cabernet Sauvignon
Houtgebruik Ja
Jaartal 2008
Inhoud 1,5
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...