Vuurberg White

Vuurberg White

Meer wijnen & info van Vuurberg Wine Estate

Smaak omschrijving:
Een wijn die droog, vol, zacht, krachtig en indrukwekkend van smaak is. U proeft exotisch rijp fruit zoals abrikoos, perzik, sinaasappel met aroma's van bloemen bloesem en vanille, perfecte balans in kracht, finesse en intensiteit. De wijn heeft een zeer lange en intense afdronk! Dit wordt genieten op hoog niveau bij vis-, gevogelte-, witvlees-, Aziatische gerechten en zachte kazen.
 
Vuurberg White, een van Zuid-Afrika's allerbeste witte wijnen!

De hellingen op de Helshoogte, een bergpas tussen Stellenbosch en de Franschhoek vallei, zijn zeer geschikt voor het verbouwen van druiven voor kwaliteitswijn. Het Zuid Afrikaanse klimaat is zeer geschikt voor wijnbouw. De zon schijnt er volop, er zijn meer dan voldoende hellingen die een uitstekende ondergrond bezitten en de invloed van de Atlantische en Indische Oceaan zorgt voor een goed evenwicht tussen warmte en afkoeling. Naast het feit dat eeuwenoude wijnbedrijven een belangrijk deel van productie voor hun rekening nemen, zijn er de laatste jaren veel, vooral kleine, kwaliteitsgerichte, wijnbedrijfjes gestart. Voorbeeld hiervan is de Nederlander Sebastiaan Klaassen die enkele jaren geleden op de Helshoogte een paar hectaren wijngaard kocht en daar nu kostelijke wijnen maakt onder de naam Vuurberg.

Wijnmaker van de Vuurberg wijnen is Donovan Rall. Sinds zijn komst is de kwaliteit van Vuurberg nog verder toegenomen. Donovan is oenoloog en werkte na zijn studie korte tijd samen met een van Zuid-Afrika’s beste wijnmakers: Eben Sadie. Deze adviseerde Donovan om werkervaring op te doen in vooraanstaande Europese wijngebieden. Dit om zijn wijnkennis en wijnmaak vaardigheden verder te vergroten. Donovan wordt inmiddels gerekend tot de groep allerbeste wijnmakers van Zuid-Afrika.

Jaargang 2015 is een blend van de volgende druivensoorten: Chenin blanc, Viognier, Semillon, Roussanne, Grenache blanc, Verdelho.

Tip
Deze wijn bij voorkeur serveren in grote wijnglazen, zodat alle geuren en smaken het beste tot hun recht komen, of om dezelfde reden eventueel schenken uit een karaf.

Pers
90 van de 100 punten Robert Parker Wine Advocate, mei 2017.
Robert Parker's Wine Advocate, november 2014. "Since 2010, winemaker Donovan Rall has been making some outstanding wines at Vuurberg. Both the white and red are strongly recommended, demonstrating just what Stellenbosch (occasionally with the assistance of fruit from Swartland) can do in the right hands". Robert Parker is 's werelds meest invloedrijke wijnschrijver.
Artikelnummer 896208
Soort Witte wijn
Land Zuid Afrika
Gebied Stellenbosch
Wijnhuis Vuurberg Wine Estate
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Houtgebruik Ja
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...