Weingut Schönlaub | Pfalz | Duitsland

Weingut Schönlaub | Pfalz | Duitsland

Al meer dan 250 jaar houdt de familie Schönlaub zich al met wijnbouw bezig. Het bedrijf is gevestigd in het plaatsje Gleiszellen in het Zuid-Duitse wijngebied Pflaz. Inmiddels staat Andreas Schönlaub aan het roer. De familie bezit in totaal 30 hectare wijngaarden in het zuidelijk deel van de Pfalz. In de wijngaarden wordt zonder chemische meststoffen, herbiciden, insecticiden gewerkt. Zestig procent van de wijngaarden zijn aangeplant met witte- en de overige veertig procent met blauwe druivenrassen. 

Er wordt veel tijd besteed aan het wijngaardwerk. Als geen ander weten de Schönlaubs dat de basis voor goede wijn in de wijngaard moet worden gelegd: De beste druiven geven de beste wijnen. In de wijngaarden wordt met oog voor detail, toewijding en kennis, die van generatie op generatie is overgedragen, gewerkt. Opbrengsten worden laag gehouden en tijdens de oogst vindt er strenge selectie plaats om de beste kwaliteit wijn te verkrijgen. De wijnkelder is spik en spaan en uitgerust blinkend roestvrijstalen vergistingsvaten om de delicate aroma's van de witte en rode wijnen te behouden. 

De Pfalz is na Rheinhessen het op een na grootste wijnbouwgebied van Duitsland. De wijnbouw historie van het gebied gaat terug tot in de Romeinse tijd. Het klimaat in de Pfalz is zeer mild, bijna mediterraan, met 1.800 zonuren per jaar en daardoor ideaal voor wijnbouw. De bodem bevat veel zandsteen, kalk, leem, mergel en koper. Het Haardt-gebergte beschermt de druiven tegen wind en regen vanuit het westen.

3 Artikel(en)
   
 1. afbeelding848201
  Schönlaub Riesling 'Teufelskante'


  Het parfum van de wijn is fris: Limoen, groene appel, perzik en een subtiele hint geconfijte sinasappel. De wijn is zacht en fris van smaak, met dezelfde aroma's in de smaak als in het parfum. De afdronk is lang, fris en mineraal, dit komt door de kalkhoudende bodem waarin de druivenstokken staan aangeplant. Als aperitief en bij schaal- & schelpdieren, frisse visgerechten, salades en niet te pittige gerechten uit de Aziatische keuken.

  Duitsland, 2018
  Art. nr.848201

  Details bekijken
 2. afbeelding848200
  Schönlaub Riesling Trocken Pfalz


  Lekker fris droog, vol en elegant van smaak. Je proeft frisse aroma's van groene appel, limoen, citroen, perzik en een lekkere frisse afdronk. Heerlijk als apertief, bij appetizers, garnalen van de grill, niet te pittige Aziatische gerechten en frisse salades.

  Duitsland, Pfalz, 2017
  Art. nr.848200

  Details bekijken
 3. afbeelding848203
  Weingut Schönlaub Pinot Blanc Pfalz


  Lekker vol, fris en zacht van smaak, met de kenmerkende smaken van gele appel, hint perzik, amandel. De afdronk is lekker vol en fris. Ideale aperitief wijn om door te schenken bij diverse borrelhapjes, visgerechten, witvlees- en gevogelte gerechten.

  Duitsland, Pfalz, 2018
  Art. nr.848203

  Details bekijken
Loading...