Kazayak Vin, Moldavië

Moldavië? Maken ze daar ook wijn?
Ja zeker, al heel lang! Zo’n 3000 jaar voor christus werd er in Moldavië al wijn gemaakt. Moldaviërs wijzen je er trots op dat de vorm van het land lijkt op een druiventros.

Moldavië ligt ingeklemd tussen Roemenië en Oekraïne en heeft 114.000 hectare aan wijngaarden. Het is een klein land met ongeveer 3,6 miljoen inwoners. Het land heeft de hoogste wijnproductie per hoofd van de bevolking ter wereld en wijn vormt dan ook een belangrijk onderdeel van het Moldavisch leven. Moldavië kent een ideaal klimaat voor wijnbouw.

Kazayak Vin
Een van de bedrijven, die op het gebied van kwaliteit en export een voortrekkersrol heeft gespeeld, is Kazayak Vin. Kazayak is opgericht in 1958 in het zuiden van de Moldavië in de wijnstreek Stefan Voda, het gebied ligt op dezelfde breedte graad als Bordeaux.

De wijnen worden gemaakt in een zeer moderne wijnkelder die aan de strengste internationale en Europese eisen voldoet, met wijnmakers die zeer goed zijn opgeleid. Bovendien bezit het bedrijf 500 hectare aan wijngaarden waardoor ze directe invloed kunnen uitoefenen op de kwaliteit van de druiven.