Zolo Black Petit Verdot Mendoza

Zolo Black Petit Verdot Mendoza

Meer wijnen & info van Zolo

Smaak omschrijving:
Boordevol rijp donker fruit zoals zwarte bessen, bramen, pruimen en zwarte peper. Duidelijke toon van vanille, koffie, sigaar als gevolg van (goed gebalanceerde) houtrijping. De afdronk is indrukwekkend vol, krachtig en lang maar zonder log of alcoholisch te zijn. Schenken bij vlees-, wild-, en stoofgerechten met eventueel krachtige sauzen. En bij gerijpte (harde) kazen, een stuk chocolade.
 
De Zolo wijnen worden gemaakt door Fincas Patagonicas gelegen in Mendoza, Argentinië's grootste wijnstreek. Deze streek ligt in het oosten van het land en de beste Argentijnse wijnen zijn uit dit gebied afkomstig. Eigenares van het bedrijf is Dr. Patricia Ortiz. Haar motto is heel simpel: De beste wijnen van Argentinië maken! De naam Zolo komt voort uit het feit dat de eigenaresse Patricia Ortiz het grootste deel van de week in Mendoza aan het werk is en haar man alleen/ Zolo in Buenos Aires achterlaat.

De Zolo basiswijnen worden gekenmerkt door hun soepele en toegankelijke stijl. Het zijn wijnen die gedronken kunnen worden bij veel verschillende gerechten maar ook verrukkelijk zijn om 'los' van de maaltijd te drinken. De Zolo Reserve wijnen zijn complexer, geconcentreerder, krachtiger van smaak. Dit zijn wijnen om te schenken bij (luxe) stoof-, (Argentijns)vlees-, wildgerechten en gerijpte harde kazen.

De wijnmakerij van Zolo geldt als één van de meest geavanceerde in heel Argentinië. Alles staat hier in het teken van kwaliteit. Zolo selecteert zijn druiven van eigen wijngaarden, die bij de beste van de Mendoza horen. De druiven worden met de hand geplukt en tweemaal geselecteerd. Vervolgens rijpen, de wijnen die hier voor in aanmerking komen, op de beste kwaliteit eikenhouten vaten. De wijngaarden worden op basis van duurzame (sustainable) principes bewerkt.

Wijnmaker Fabian de Valenzuela werkt sinds 2012 samen met Jean-Claude Berrouet. Deze legendarische wijnmaker is meer dan 40 jaar lang verantwoordelijk geweest voor een van de meest prestigieuze rode wijnen ter wereld: Château Pétrus. Jean-Claude zijn expertise en ervaring zorgen ervoor dat de Zolo wijnen nog beter worden.

Pers
De Zolo wijnen worden door de internationale pers geroemd vanwege de fantastische prijs - kwaliteitverhouding: "Best Buy," Wine Enthusiast", Top 100 Wine of 2014 (#48)! Wine Spectator, "Genuinely excellent wines - Stephen Tanzer".

Zolo Black
De meest exclusieve wijnen uit de Zolo serie. Gemaakt afkomstig van de beste Zolo wijngaarden. Dit zijn krachtige, geconcentreerde, indrukwekkende wijnen.
Artikelnummer 943813
Soort Rode wijn
Land Argentinië
Gebied Mendoza
Wijnhuis Zolo
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Petit Verdot
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2011
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...