Zolo Malbec Mendoza

Zolo Malbec Mendoza

Meer wijnen & info van Zolo

Smaak omschrijving:
De neus vult zich met aroma's van zwarte bessen, viooltjes, rijpe bramen en pruimen. De smaak is vol, fluweel zacht en stevig, met hetzelfde donkere fruit (bramen, pruimen, zwarte bessen). De afdronk is lang en vol, met een heerlijke subtiele hint vanille & chocolade. Te schenken in combinatie met vlees-, wildgerechten, gerijpte kazen en heerlijk als geniet wijn buiten de maaltijd om.
 
De Zolo wijnen worden gemaakt door Fincas Patagonicas gelegen in Mendoza, Argentinië's grootste wijnstreek. Deze streek ligt in het oosten van het land en de beste Argentijnse wijnen zijn uit dit gebied afkomstig. Eigenares van het bedrijf is Dr. Patricia Ortiz. Haar motto is heel simpel: De beste wijnen van Argentinië maken! De naam Zolo komt voort uit het feit dat de eigenaresse Patricia Ortiz het grootste deel van de week in Mendoza aan het werk is en haar man alleen/ Zolo in Buenos Aires achterlaat.

De Zolo basiswijnen worden gekenmerkt door hun soepele en toegankelijke stijl. Het zijn wijnen die gedronken kunnen worden bij veel verschillende gerechten maar ook verrukkelijk zijn om 'los' van de maaltijd te drinken. De Zolo Reserve wijnen zijn complexer, geconcentreerder, krachtiger van smaak. Dit zijn wijnen om te schenken bij (luxe) stoof-, (Argentijns)vlees-, wildgerechten en gerijpte harde kazen.

De wijnmakerij van Zolo geldt als één van de meest geavanceerde in heel Argentinië. Alles staat hier in het teken van kwaliteit. Zolo selecteert zijn druiven van eigen wijngaarden, die bij de beste van de Mendoza horen. De druiven worden met de hand geplukt en tweemaal geselecteerd. Vervolgens rijpen, de wijnen die hier voor in aanmerking komen, op de beste kwaliteit eikenhouten vaten. De wijngaarden worden op basis van duurzame (sustainable) principes bewerkt.

Wijnmaker Fabian de Valenzuela werkt sinds 2012 samen met Jean-Claude Berrouet. Deze legendarische wijnmaker is meer dan 40 jaar lang verantwoordelijk geweest voor een van de meest prestigieuze rode wijnen ter wereld: Château Pétrus. Jean-Claude zijn expertise en ervaring zorgen ervoor dat de Zolo wijnen nog beter worden.

Wijngaard en Wijnmaken
Druiven afkomstig uit de gebieden Agrelo en Alto Agrelo in Lujan de Cuyo. Gemiddelde hoogte van de wijngaarden 1000 meter. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken 16 jaar. De druiven worden duurzaam verbouwd, met de hand geoogst en tweemaal geselecteerd: in de wijngaard en na aankomst in de wijnmakerij.

Voor aanvang van de alcoholische fermentatie, koude inweking van de druiven 3 tot 5 vijf dagen, voor extra kleur en aroma. Alcoholische fermentatie 10 tot 14 dagen bij 28 C., 100% Malolactische fermentatie. Zes maanden rijping op eikenhouten vaten (225l.) 90% Frans en 10% USA.

Pers: Jaar in jaar uit wordt Zolo Malbec geprezen.
James Suckling 92 van de 100 punten
“For this modestly-priced category the aromas of blueberries, pomegranates and fresh herbs are stunning. Great balance of silky tannins and ripe fruit with moderate acidity”. James Suckling is een vooraanstaand Amerikaans wijnschrijver.

Top 100 Best Buy Wine of 2018 ('17) Wine Enthusiast
Artikelnummer 943810
Soort Rode wijn
Land Argentinië
Gebied Mendoza
Wijnhuis Zolo
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Malbec
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...