Zolo Sauvignon Blanc 'Single Vineyard' Mendoza

Zolo Sauvignon Blanc 'Single Vineyard' Mendoza

Meer wijnen & info van Zolo

Smaak omschrijving:
Een fris droge wijn met geconcentreerde, sappige en frisse smaken van groene appel, citrus, gemaaid gras, buxus en kruisbessen. Voor de liefhebbers van Sancerre, Pouilly-Fumé en Menetou-Salon wijnen! Te schenken als aperitief wijn en bij diverse lichte, frisse bereidingen van vis.
 
ZOLO: De meest onderscheiden wijn in Argentinië!
De Zolo wijnen worden gemaakt door Fincas Patagonicas gelegen in Mendoza, Argentinië's grootste wijnstreek. Deze streek ligt in het oosten van het land en de beste Argentijnse wijnen zijn uit dit gebied afkomstig. Eigenares van het bedrijf is Dr Patricia Ortiz. Haar motto is heel simpel: De beste wijnen van Argentinië maken!
De naam Zolo komt voort uit het feit dat de eigenaresse Patricia Ortiz het grootste deel van de week in Mendoza aan het werk is en haar man alleen/ Zolo in Buenos Aires achterlaat.

De Zolo basiswijnen worden gekenmerkt door hun soepele en toegankelijke stijl. Het zijn wijnen die gedronken kunnen worden bij veel verschillende gerechten maar ook verrukkelijk zijn om 'los' van de maaltijd te drinken. De Zolo Reserve wijnen zijn complexer, geconcentreerder, krachtiger van smaak. Dit zijn wijnen om te schenken bij (luxe) stoof-, (Argentijns)vlees-, wildgerechten en gerijpte harde kazen.

De wijnmakerij van Zolo geldt als één van de meest geavanceerde in heel Argentinië. Alles staat hier in het teken van kwaliteit. Zolo selecteert zijn druiven van eigen wijngaarden, die bij de beste van de Mendoza horen. De druiven worden met de hand geplukt en tweemaal geselecteerd. Vervolgens rijpen, de wijnen die hier voor in aanmerking komen, op de beste kwaliteit eikenhouten vaten. De wijngaarden worden op basis van duurzame (sustainable) principes bewerkt.

De Château Pétrus connectie.
Sinds kort werkt Zolo wijnmaker Fabian de Valenzuela samen met Jean-Claude Berrouet. Deze legendarische wijnmaker is meer dan 40 jaar lang verantwoordelijk geweest voor een van de meest prestigieuze rode wijnen ter wereld: Château Pétrus. Jean-Claude zijn expertise en ervaring zorgen ervoor dat de Zolo wijnen nog beter worden.

De Pers:
"Zolo is the most awarded brand in Argentina". (2010 Viñas, Bodegas & Vino de Argentina).

Vijf van de maximaal vijf sterren, Perswijn
"Tropisch, mango, honing, mandarijn, peer, nectarine, gul, prima zuren, gelikt". Perswijn nummer 5, 2012. Perswijn is het oudste en meest gelezen wijntijdschrift van Nederland.
Artikelnummer 843804
Soort Witte wijn
Land Argentinië
Gebied Mendoza
Wijnhuis Zolo
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Sauvignon Blanc
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2012
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Ja
Loading...