Zorzal Terroir Unico sauvignon blanc

Zorzal Terroir Unico sauvignon blanc

Momenteel geen voorraad

Smaak omschrijving:
Best ranking Sauvignon blanc 2015, Descorchados!
Je proeft volle, frisse tonen van Granny Smith appel, subtiele hints van tropisch fruit: kiwi, ananas, passie vrucht en limoen. De afdronk is lang, verfijnd/ elegant met de kenmerkende Zorzal/ Gualtallary mineraliteit die te danken is aan de zeer kalkrijke bodem van de wijngaard. Fantastisch als aperitief, bij schaal- en schelpdieren, (frisse) visgerechten en in combinatie met een geitenkaasje.
 
Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe, goede en interessante wijnen. Via ons wijnhuis Morandé uit Chili kwamen we in contact met Zorzal uit Argentinië. Na de wijnen geproefd te hebben, wisten we direct dat we bijzondere wijnen hadden gevonden!
Zorzal wordt beschouwd als een rijzende ster in Argentinië en wordt geroemd vanwege de frisse en finesse rijke stijl van de wijnen. De kwaliteit blijkt wel uit de lovende kritieken van de internationale wijnpers en de vele onderscheidingen die het bedrijf in zijn nog korte bestaan heeft gewonnen.

Zorzal is een jong wijnbedrijf opgericht in 2007 door de gebroeders Michelini: Gerardo, Matias, en Juan Pablo. Gerardo is commercieel directeur en oprichter van het bedrijf, Matias is in Argentinië een veel gevraagd wijnmaak consultant. Hij verdiende zijn sporen bij bekende bedrijven zoals Luigi Bosca, Doña Paula en Finca Sophenia. Bij dit laatste bedrijf werkt hij samen met Michel Rolland, een van 's werelds beste wijnmakers. De jongste broer, Juan Pablo is de wijnmaker die dagelijks in de kelders van Zorzal te vinden is.

Zorzal is gevestigd in de Gualtallary, onderdeel van de Uco vallei, gelegen in het wijngebied Mendoza. De Gualtallary wordt beschouwd als een van de beste stukken wijnbouwgrond in Mendoza. Uniek voor de Gualtallary is de grond, die zeer kalkhoudend is in combinatie met de ligging op grote hoogte (1350m.). Beide factoren zorgen voor een perfect wijnbouwklimaat, druiven van zeer hoge kwaliteit en wijnen met de kenmerkende Zorzal frisheid en mineraliteit.
Zorzal werkt in de wijngaarden volgens biologische methoden. Ieder jaar proberen de broers de wijnen weer beter/ puurder te maken. Zo wordt er tijdens de vergisting alleen gebruik gemaakt van 'inheemse/ wilde' gisten. En er wordt daarnaast volop geëxperimenteerd door gebruik te maken van verschillende wijnmaak technieken bijvoorbeeld met of zonder steeltjes van de druiven vergisten, combinaties van druiven, manieren van rijping. Dit wordt allemaal door de broers gedaan om uiteindelijk zo puur en elegant mogelijke wijnen te krijgen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Zorzal als eerste eivormige vergistings- rijpingsvaten in Argentinië introduceerde. De broers zijn er sterk van overtuigd dat deze vaten de kwaliteit van de wijnen positief beïnvloed.

Pers
90 van de 100 punten, Descorchados 2015, 'best ranking Sauvignon Blanc. Descorchados is Zuid-Amerika's bekendste en meest invloedrijke wijngids.

"These were some of the most intriguing wines I tasted during my entire trip to South America". Neal Martin in Robert Parker's Wine Advocate, oktober 2012. The Wine Advocate van Robert Parker is 's werelds meest invloedrijke wijnpublicatie.

"The Michelini brothers are intelligent, innovative and creative, they like to experiment and cross the lines. These are refreshing wines and people, fun and full of energy". Luis Gutierrez in Robert Parker's Wine Advocate, mei 2014. The Wine Advocate van Robert Parker is 's werelds meest invloedrijke wijnpublicatie.

Winery of the year 2012, Wine & Spirits Magazine. W&S is een invloedrijk Amerikaans wijnmagazine

"Brand revelation of the year". Descorchados 2014. Descorchados is Zuid Amerika's belangrijkste wijngids.
Artikelnummer 847900
Soort Witte wijn
Land Argentinië
Gebied Mendoza
Plaats Uco Valley
Wijnhuis Zorzal
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Sauvignon Blanc
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2014
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...