Moscatel Delgado Zuleta

Moscatel Delgado Zuleta

Smaak omschrijving:
Een parfum van zoete honing, rozijnen en kaneel. De smaak is rijk, vol, zoet, subtiel en verfijnd met kenmerkende smaakelementen van zoete rozijnen, gebrande suiker, kaneel, vanille en een lange zoete, subtiele afdronk. Pure verwennerij! Perfect in combinatie met chocolade desserts, blauw ader kazen zoals roguefort en gerijpte harde kazen van de koe of het schaap.
 
Delgado Zuleta is één van de oudste sherryhuizen in het gebied van Jerez. De historie van dit familiebedrijf gaat terug tot 1719. De meeste wijngaarden zijn reeds 200 jaar in bezit en liggen in bekende pagos (wijngebieden) als Miraflores, Torrebreba, Pastrano en Paganilla. Het huis heeft de economische stormen, die doorheen het sherrygebied hebben gewoed, goed doorstaan. De oriëntatie naar kwaliteit bleek een goede keuze. In de wijngaarden werkt er voortdurend een vast team met de modernste wijnbouwtechnieken. Het hoofdgebouw van Delgato Zuleta staat net buiten het stadje. In het oude stadsgedeelte met zijn smalle straatjes bezitten ze nog een 10-tal prachtige, vaak stokoude bodegas, die nog steeds in gebruik zijn. Het grootste ligt boven op de heuvel en profiteert optimaal van de koele zeebries.

Het paradepaardje van deze bodega is 'La Goya', een enorm elegante en verfijnde' Manzanilla', die maar liefst 85% van de productie uitmaakt. De naam 'La Goya' bestaat sinds 1918. De toenmalige eigenaar kreeg toestemming van de wereldberoemde flamencodanseres Aurora Jauffre om haar artiestennaam te gebruiken. Sherry floreerde in die tijd volop en Delgada Zuleta werd leverancier van het Spaanse hof. De honger naar kwaliteit is bij Delgado Zuleta zo groot dat men een eigen oenoloog in dienst heeft. Hij controleert nauwgezet alle stadia van het vinificatieproces, grijpt in waar nodig en bepaalt ook wanneer het stadium van botteling is bereikt. Ook al is het een ambachtelijk product, de uitzonderlijke kwaliteit in de fles moet zo constant mogelijk zijn.

Sinds mensenheugenis heeft men ook een eigen kuiperij, waar drie kuipers voltijds werken om de oude botas (eikenvaten van 500 liter) van 80 tot 150 jaar te repareren. Men is zeer gesteld op het bestaande bezit van deze oude vaten, die een belangrijke bijdrage vormen tot de kwaliteit van de sherry.

Pers
Speciale aanbeveling in Perswijn. Onderscheiden met vier van de maximaal vijf sterren. "Kaneel en nootmuskaat, stevig, mooi zoet, rozijnen, vol, mooi krachtig en rijk".
Artikelnummer 596800
Soort Dessertwijn
Land Spanje
Gebied Jerez
Smaaktype vol zoet, aromatisch
Druif 1 Moscatel
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal NV
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...