Domaine Franck Millet | Sancerre | Frankrijk

Domaine Franck Millet | Sancerre | Frankrijk

Het wijngebied Sancerre is gelegen ten zuid-westen van Parijs, aan de oevers van de Loire. Het heeft een totale grootte van 2700 hectare en de aangeplante druivensoorten zijn ongeveer 80% sauvignon blanc en 20% pinot noir. Franck Millet bezit hier 27 hectare wijngaard en is de vierde generatie Millet op het domein.

Hij maakt hier 4 wijnen: 2 witte wijnen van de sauvignon blanc druif, een rosé en een rode wijn, de laatste twee van de pinot noir druif. De witte wijnen zijn heel karakteristiek voor dit deel van de Loire, loepzuiver, mooi strak droog en met veel mineraliteit. 


Pers
"Highly recommended, 91 punten, Decanter". (jaargang 2015)
"A classically youthful Sancerre; slightly smoky, flinty mineral nose with notes of lemon, grapefruit and spring flowers. A touch loose, the palate feels broad but there is a lovely undercurrent of acidity that finishes with some grip". Decanter magazine is een internationaal toonaangevend wijntijdschrift.

Vier van de maximaal vijf steren, Perswijn nr. 5, 2014. 
Perswijn is Nederlands oudste, meest gelezen- en toonaangevend wijnmagazine. 

Médaillé D'Or 2011, 2012, 2013 & 2014 op het Concours Général Agricole in Parijs. Dit is het grootste concours op het gebied van landbouw producten in Frankrijk. Wijnproducenten uit vrijwel alle Franse wijnbouwgebieden doen hier aan mee.

Loading...