Historie

In 1978 nam Gerard Tamis op 18 jarige leeftijd een slijterij in Oudorp over. Door een groeiende vraag naar en een focus op het verkopen van betere wijnen groeide het bedrijf. In 1984 werd er een tweede winkel in Alkmaar geopend. Op zoek naar kwaliteit werden er vanaf begin jaren negentig de eerste wijnen geïmporteerd uit Frankrijk en Zuid-Afrika. 

De eigen import groeide gestaag door en er werd naast particulieren ook steeds meer aan de horeca geleverd. De volgende stap was dan ook een groter bedrijfspand aan de Laanenderweg in Alkmaar, om al deze wijnen een plaats te kunnen geven. De winkels werden verkocht en de verkoop aan Horeca, wijnvak-, en groothandel groeide verder. 
Voor de eigen import werd vaak samengewerkt met Dick Kleinlein van Bacchus Wijnhuis in Haarlem. Dick verkocht Bacchus wijnhuis in 2003 en daarna besloten Dick en Gerard samen verder te gaan. In 2006 werd Vino Via overgenomen.

In 2009 werd er in Alkmaar een nieuw magazijn en kantoren gebouwd om verder te kunnen groeien. Er is voorafgaand aan de nieuwbouw bewust gekozen om het gehele pand in beton te laten uitvoeren omdat dit een duurzaam materiaal is en optimale (temperatuur stabiele) bewaaromstandigheden voor onze wijnen biedt. Daarnaast besparen we op energie kosten omdat we ons magazijn niet hoeven te verwarmen of te koelen.

Hier leest u meer over de mogelijkheden die wij u te bieden hebben. 

Kerst en de levering van uw wijnen

Wanneer u na de kerstdagen u wijnen geleverd wilt hebben, dan dient u deze voor vrijdag 22 december te bestellen