Binigrau Vins i Vinyes, Mallorca, Spanje

De exclusieve wijnen van Binigrau, afkomstig van het beeldschone eiland Mallorca. De internationale vraag naar deze wijnen is groot. Wij zijn dan ook verheugd dat wij deze wijnen exclusief voor Nederland mogen importeren!

Binigrau ligt in het het schilderachtige dorpje Biniali, niet ver van de hoofdstad Palma. Binigrau is opgericht in 2002. Eigenaren, de gebroeders Miguel en Mathías Batle, zijn beide voorstanders van minimalistische landbouw die de wijngaarden volgens biologische principes bewerken met enkele aanvullende biodynamische technieken. Ze volgen geen enkele huidige trend maar doen het op dezelfde manier zoals hun voorouders eeuwen geleden deden.De broers zijn er van overtuigd dat deze natuurlijke werkwijze, met respect voor de natuur en omgeving, betere druiven van hogere kwaliteit oplevert. De wijngaarden zijn vooral aangeplant met inheemse druivenrassen zoals: Montonegro, Collet en Prensal maar ook internationale variëteiten: Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon en Chardonnay.

De kelder is uitgerust met de beste wijnmaak apparatuur. Wanneer de druiven arriveren nadat ze met de hand zijn geplukt, worden ze vergist in grote eikenhouten tanks, en kleinere Franse eikenhouten vaten voor de rode wijnen en de wijnen van de Chardonnay druif. Terwijl de inheemse Prensal wordt vergist en gerijpt in roestvrijstalen tanks en betonnen eieren.