Château Moncets, Lalande de Pomerol, Bordeaux, Frankrijk

Château Moncets dateert uit 1770 en is vernoemd naar de General de Moncets die het in 1872 kocht. Jaren gingen voorbij en in 2012 werd het gekocht door een Franse familie uit Bretagne. Sindsdien zijn de wijngaarden en kelders volledig gerenoveerd en hersteld. Het doel is om een van de beste chateaus van de Lalande de Pomerol te worden!

De nieuw gebouwde wijnmakerij, die vrijwel alleen met zwaartekracht werkt, is een belangrijk onderdeel van het streven naar de beste kwaliteit. Door te werken met zwaartekracht, om druiven, most en wijn te verplaatsen, blijft de kwaliteit nog beter gewaarborgd. Daarnaast worden alle wijngaarden met de hand geoogst; dit betekent dat alleen de beste trossen worden geplukt en naar de wijnmakerij worden gestuurd.

Wijngaard en Bio
De wijngaarden worden al enkele jaren volgens biologische principes bewerkt wat betekent dat er geen chemisch bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Er ligt bovendien een sterke focus op het vergroten van de biodiversiteit op het landgoed. Het doel is om de effecten van klimaatverandering te beperken, zonder afbreuk te doen aan de unieke terroir expressie van de wijngaarden.