Domaine Bernard Moreau, Chassagne-Montrachet, Bourgogne, Frankrijk

Dit familiedomein werd in de jaren twintig opgericht door Marcel Moreau en in 1977 nam zijn zoon Bernard het van hem over. In de loop van de jaren negentig traden Bernards beide zonen Alexandre en Benoît toe tot het domein, nadat ze in Beaune de wijnbouwschool hadden doorlopen en diverse stages in de Nieuwe Wereld hadden gevolgd.

Het zijn deze beide broers die de kwaliteit van de wijnen naar grote hoogte hebben gebracht. Benoît was daarbij verantwoordelijk voor de wijngaarden, Alex voor de vinificatie en opvoeding van de wijnen. Aan het begin van deze eeuw begonnen ze druiven in te kopen om hun gamma wat te vergroten. In 2005 kregen ze bovendien de kans een domein van vijf hectare te pachten, waardoor hun wijngaardareaal werd uitgebreid van negen naar veertien hectare.

In 2020 besloten beide broers echter hun eigen weg te gaan. Het bezit werd in twee gelijke stukken verdeeld, maar het pachtcontract van 5 hectare bleef bij Domaine Bernard Moreau, dat onder leiding van Alex nu 9,5 hectare beslaat. Met de oudste zoon van Alex dient de vierde generatie zich inmiddels al weer aan.