Soek die Geluk, Robertson, Zuid-Afrika

Soek die Geluk wijnen zijn echte geniet wijnen voor alledag. Heerlijk om als aperitief te drinken en om door te schenken bij appetizers, borrelhapjes en diverse gerechten. Soek die Geluk is tot stand gekomen door een samenwerking, die nu al meer dan 25 jaar duurt, tussen Tamis-VinoVia Wijnen en Jan du Toit. De wijnen zijn vernoemd naar de gelijknamige Soek die Geluk wijngaarden.

Het klavertje vier staat als gelukssymbool op het etiket en staat voor: voorspoed, vertrouwen, liefde én natuurlijk geluk. En de drie kraanvolgels? Op een ochtend werden door Jan du Toit drie verzwakte babyblauwe kraanvogels gevonden. De vogels werden met liefde verzorgd tot deze weer gezond en sterk waren en daarom zijn de drie kraanvogels tot op de dag van vandaag het symbool voor de Du Toit familie.

Eigenaar Jan du Toit is een energieke en gedreven wijnmaker en heeft zijn opleiding gevolgd aan Elsenburg, de wijnbouwuniversiteit in Stellenbosch. Inmiddels werkt Jan samen met zijn zoons Gawie en Robert, die langzaam het bedrijf aan het overnemen zijn. Zij werken met Jan in de wijngaarden en maken samen de Soek die Geluk wijnen.

De wijngaarden zijn van de familie Du Toit en liggen in de Robertson vallei, 150 km. ten oosten van Kaapstad. Het klimaat is er constant en warm, met in de avond verkoelende wind vanaf de oceaan die de ‘The Cape Doctor’ wordt genoemd. Bovendien vindt je er op veel plaatsen in de wijngaard kalkzandsteen, wat een ideale bodem is voor druiven van top kwaliteit.