Viña Maravilla, Chili

Het opvallende aan de wijnen die Maravilla maakt is de bijzonder gunstige prijs- kwaliteitsverhouding; iedere wijn biedt geweldig veel kwaliteit voor een zeer gunstige prijs. “Een perfect voorbeeld van wat Chili aan kwaliteit kan leveren voor een zeer bescheiden prijs”. Perswijn. Perswijn is Nederlands grootste- en oudste wijnmagazine.

Perswijn over Maravilla. “Veel Chileense wijnbedrijven zijn op meerdere fronten actief. De beste wijnen brengen ze onder eigen naam op de markt. Dat zijn de vlaggenschepen, de wijnen waaraan het meeste prestige wordt ontleend. Maar Chilenen zijn goede handelaren – het lijken wel Nederlanders – en begrijpen dat veel afnemers ook goedkopere wijnen willen, die minder prestigieus zijn, maar wel veel waar bieden voor hun geld. Het huis Morandé, dat een goede naam heeft met zijn wijngoed in Casablanca Valley, heeft om die reden Maravilla. Uiteraard komen de druiven voor deze wijn niet uit de mooie wijngaarden in Casablanca, maar uit verschillende plekken in het centrale deel van Chili, waar je voor weinig geld aan kwalitatief goede druiven kunt komen. Een perfect voorbeeld van wat Chili aan kwaliteit kan leveren voor een zeer bescheiden prijs”. Perswijn. Perswijn is Nederlands grootste- en oudste wijnmagazine.

Maravilla is onderdeel van Viña Morandé. Het bedrijf is een van de meest toonaangevende wijnbedrijven van Chili. Door Deschorchados, de meest toonaangevende wijngids van Zuid-Amerika, werd het bedrijf onlangs gekozen tot ‘Winery of the year 2022’.