Weingut Tesch, Nahe, Duitsland

Nahe, Duitsland – anno 1723

Weingut Tesch is een van de meest spraakmakende en trendsettende Duitse wijnbedrijven van de afgelopen jaren. Dr. Martin Tesch bracht een complete verandering, zeg maar gerust revolutie, teweeg in de wijnbouw- en wijnmaak filosofie, stijl- en de marketing van de Tesch wijnen. Dat ging niet zonder slaag of stoot: Tesch ging bijna failliet, maakt alleen nog maar droge wijnen, koos voor een zeer onderscheidend etiket design, stapte in 2005 als eerste topproducent in Duitsland over op schroefdoppen, was een van de eersten die al zijn wijnen in lichtgewicht flessen bottelde (milieuoverwegingen) en stapte in 2014 uit de VDP, dé club voor topwijnmakers in Duitsland. Kortom Tesch is: onconventioneel, innovatief, visionair, trendsettend.

Dat Martin Tesch zijn aanpak uiteindelijk zeer succesvol is geweest blijkt wel uit de export naar meer dan 30 landen. De wijnen zijn inmiddels veel gevraagd en te vinden op wijnkaarten van veel vooraanstaande top restaurants.

Based on his 2019s I can only repeat that Martin Tesch is one of the most interesting producers in Germany when it comes to dry, linear, straightforward and functional Riesling classics in top quality and for affordable prices.” Stephan Reinhardt voor The Wine Advocate; een van ’s werelds bekendste en invloedrijkste wijnpublicaties.

The question is no longer whether to Tesch or not to Tesch, but how to Tesch and when to Tesch”. Stuart Pigott voor James Suckling.com