Champagne Gimonnet-Gonet, Frankrijk

It’s so much more than a job; making Champagne is a passion!”
Dit kleine familiedomein is in 1986 gestart door Anne & Philippe, beide uiteraard afkomstig uit families die wijn maken. In 2012 is hun zoon Charles in het familiedomein toe getreden, ook met dezelfde passie en drive; de hoogst mogelijke kwaliteit produceren.

Destijds begonnen met 5 hectare en dit is inmiddels gegroeid naar 13.5 hectare. De meeste van de wijngaarden liggen in de Grand Cru wijngaarden van de Côte des Blancs: Chouilly, Cramant, Oiry, Oger en Le-Mesnil-sur-Oger. In de gemeenten vindt je de beste wijngaarden voor de Chardonnay druif in de Champagne streek. De 2 overige champagne druiven, Pinot Noir & Pinot Menier, worden gecultiveerd de dorpen Bouquigny, Vincelles, Verneuil en Trélou.

Het bedrijf bevindt zich in les Mesnils sur Oger in de Côte des Blancs, even ten zuiden van Epernay.. Ongeveer veertig procent van de wijngaarden van het domein liggen in de Grand Cru dorpen van de Côte des Blanc zoals Oger, Cramant en les Mesnils sur Oger. Gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is plus minus 40 jaar. Het domein bezit ook 7 hectare in de Vallée de la Marne. Hier worden de twee andere druivenrassen geteeld: Pinot Noir en Pinot Meunier. Ook hier wordt de beredenerende landbouw toegepast. In de praktijk betekent dit dat er zoveel mogelijk biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.